A félmilliárdos CÖF-támogatás miatt feljelentést tesz az MSZP

Az ellenzéki párt szerint a CÖF „egyedüli tevékenysége a fröcsögő gyalázkodás”.

MN
2017. 05. 12. 10:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tiltott pártfinanszírozás, azaz hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz az MSZP az MVM Zrt. félmilliárd forintos Civil Összefogás Fórum (CÖF)-támogatás ügyében – írja a párt a közleményében.

A szocialisták szerint a CÖF magyarázkodása a titkolt állami támogatás felhasználásáról szánalmas és átlátszó. Hozzáteszik, „mindenki tudja, hogy a CÖF a Fidesz politikai alvállalkozója, egyedüli tevékenységük a fröcsögő gyalázkodás”, melyre titokban 508 millió forint közpénzt adott az állami MVM Zrt. Az ellenzéki párt úgy véli, erre nincs hiteles magyarázat, hiszen az ellenzéki politikusok alaptalan rágalmazása nem tartozik az energiacég profiljába, épp ezért tesznek feljelentést.

Az MSZP szerint a „CÖF finanszírozása mindig is a politikai alvilág színvonalán zajlott”. Felhívják a figyelmet arra, hogy szerintük ma sem tudni a forrását annak a 674 millió forintnak, amelyet a CÖF 2011 és 2015 között használt fel.

A szocialisták közleményükben emlékeztetnek arra, hogy a Transparency International Magyarország szerint a CÖF csak a 2014-es bohócos plakátkampányára listaáron 597 millió Ft-ot költött.

„Ennyit arról, hogy valójában mire is használja a CÖF a titokban kapott százmilliókat” – tették hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.