A Fidelitas-elnök a nógrádi akcióról: Érthető, ha lefagytak

Böröcz László állítása szerint soha semmilyen utasítást nem kapott a Fidesztől.

Földi Bence
2017. 05. 25. 6:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emlékezhetünk, milyen kínos performansszal állt elő két hete a Nógrád megyei Fidelitas. A Fidesz ifjúsági szervezetének Nógrád megyei elnökségi tagja, Kertész Csilla, valamint Simon Gergő salgótarjáni elnök zavarba ejtő pillanatairól is kérdezte a HVG Böröcz Lászlót, a Fidelitas elnökét. „Csilla és Gergő nemrég került pozícióba, érthető, ha lefagytak. Volt olyan amerikai elnök is, aki leblokkolt a sajtó előtt” – jelentette ki a nemrég újraválasztott ifjúsági szervezeti vezető.

Arra a kérdésre, hogy a Fidesz ötlete volt-e a Fidelitas simicskás matricakampánya, úgy válaszolt, a Fidelitas döntötte el, hogy ragasztgatnak. „Nem hiszem, hogy bárkire sértő lenne” – tette hozzá Böröcz László. Szerinte a Vona Gábort és Botka Lászlót kifigurázó, bábozós plakátok azért tetszettek az anyapártnak, mert reagálnak vele „a Jobbik ízléstelen plakátháborújára”. Elárulta azt is, hogy kétezer plakátot helyeztek ki, több mint százmillió forintot kaptak rá a Fidesztől.

„Amióta elnök vagyok, a Fidesztől soha nem kaptam semmilyen utasítást” – mondta egy másik kérdésre válaszolva Böröcz, aki szerint ötleteiket – főleg a fajsúlyosabbakat – azért jelezni szokták a pártvezetésnek. Elárulta azt is, hogy a Fidelitas aktív tagságának 10-20 százaléka gimnazista, a szervezet átlagéletkora pedig 22-23 év. Szerinte fontos lenne, hogy a pártok bemehessenek az egyetemekre.

Böröcz László jelenleg az V. kerület alpolgármestere, most tervez lakást vásárolni, a HVG-nek pedig azt is elmondta, nem örült, hogy testvére öt trafikkoncessziót is elnyert annak idején. Arra a felvetésre, hogy a saját felesége három koncessziót is elnyert, így válaszolt: „Akkor még nem volt a feleségem. Az meg aligha bűn, hogy nyertes pályázót vettem feleségül.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.