A Fidesz támogatja az LMP ötletét

Tartalmilag egyetért a Fidesz a burkolt pártfinanszírozást szigorító LMP-s módosítóval.

MTI
2017. 05. 09. 11:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ház előtt fekvő fideszes előterjesztés – amelynek címe A burkolt pártfinanszírozás megakadályozásáról és az átlátható kampányfinanszírozás biztosításáról, és amelyet Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője lex csicskaként aposztrofált – célja az olyan pártfinanszírozás megtiltása, hogy valaki például egy óriásplakát-kampánynál feltűnő árengedményeket ad a listaárból egy pártnak – ismertette Kósa Lajos.

Az indítványhoz érkezett egy olyan LMP-s módosító javaslat – folytatta –, amely még szigorúbb szabályozást kezdeményez, mivel azt írná elő, hogy a pártok minden szolgáltatást és terméket csak piaci áron vehessenek meg.

A Fidesz tartalmilag egyetért ezzel, és ha megtalálja – az LMP-vel közösen – a megfelelő jogi formát, támogatni is fogja – közölte a frakcióvezető, hozzátéve: kíváncsian várja, hogy a korrupciós problémákat előszeretettel emlegető szocialisták és jobbikosok támogatják-e majd a tiltott pártfinanszírozás megakadályozását. Szerinte ha nem szavazzák meg, egyértelmű lesz: ők érdekeltek a korrupcióban.

A Jobbik plakátkampányára kitérve ténynek nevezte, hogy a párt nem mondott igazat az akcióról, mert azt állította, 150 millió forintos hitelt vettek fel a finanszírozására, holott az biztosan legalább 500 millióba kerül. „Csak akkor jön ki 150 millióból, ha Simicska Lajos ezen keresztül finanszírozza a Jobbikot”, óriási plakátárkedvezményt adva a pártnak – mondta, felvetve ezzel kapcsolatban az áfacsalás gyanúját is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.