A fideszes Századvég felmérése vajon megijeszti Botka Lászlót?

A kutatás szerint kétszer többen vannak azok, akik Orbán Viktort látnák szívesebben kormányfőként, mint akik Botka Lászlót.

MTI
2017. 05. 29. 16:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Századvég Alapítvány, a Fidesz házi elemzője hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében az áll: a május 20. és 28. között felvett kutatásban részt vevők többsége, 51 százaléka Orbán Viktort látná a legszívesebben miniszterelnöki pozícióban, Botka Lászlót a válaszadók 22 százaléka jelölte meg. Vona Gábort, a Jobbik elnökét 9 százalék említette, és 13 százalék volt azok aránya, akik a felsorolt politikusok közül egyiket sem látnák szívesen kormányfőként.

Az elemzés arra is rámutatott, hogy bár Botka László a magukat baloldalinak vallók körében egyértelműen népszerűbb, a középen állók és politikai hovatartozásukban bizonytalan válaszadók körében jóval többen támogatják Orbán Viktort – írták.

Az ezer felnőtt telefonos megkérdezésén alapuló kutatásból az is kiderült, hogy a választópolgárok többsége, 53 százaléka kevésbé szívesen választaná kormányfőnek Botka Lászlót, ha tudná róla, hogy ellenzi a határon felépített kerítést. Mindössze a megkérdezettek 5 százaléka reagált úgy, hogy ebben az esetben szívesebben támogatná a szocialisták jelöltjét, 36 százalékukat pedig ez a kérdés nem befolyásolja.

A műszaki határzár megépítésének támogatottsága kimagasló, a magyarok 82 százaléka egyetért a kerítés létével – tették hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.