A héten kezdhet tárgyalni a kormány és a CEU

Palkovics közölte: az EB az előírt időben megkapja Budapest válaszát.

MN
2017. 05. 15. 9:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A héten kezd egyeztetni a kormány képviselője, Altusz Kristóf külügyi államtitkár a Közép-európai Egyetem vezetésével a felsőoktatási intézmény jövőjéről – mondta az oktatási államtitkár a Hír TV kérdésére.

Hozzátette: az Európai Unió aggályait a magyar kormány továbbra sem osztja, az Európai Bizottság az előírt időben megkapja Budapest válaszát.

„Altusz helyettes államtitkár úrnak két feladata van. Az egyik, hogy tárgyaljon releváns kormányokkal a kormányközi megállapodások előkészítéséről. A másik feladata a munkabizottságnak az irányítása. Amibe több minisztérium is vesz részt, nemcsak az oktatási minisztérium, hanem a Nemzetgazdasági Minisztérium is, akinek bármifajta olyan ügye lehet, amiben segítséget akarunk nyújtani. Ezek a tárgyalások most kezdődnek, azt hiszem, a CEU-val pontosan jövő héten van már az első időpont, ezt most egyeztetik a kollégáink. Sok embert kell összehozni, úgyhogy a tárgyalások elkezdődnek” – nyilatkozta Palkovics László.

A tárgyalással egy hónapot késett a kabinet, a köztársasági elnök április elején azzal a megjegyzéssel írta alá a lex CEU-t, hogy a kormány haladéktalanul üljön asztalhoz az egyetem képviselőivel – idézi fel a Hír TV.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.