A Jobbik feljelentést tett a CÖF félmilliárdos támogatása miatt

Hűtlen kezelés gyanújáról beszél a Jobbik a Civil Összefogás Fórum támogatásai kapcsán.

MTI
2017. 05. 19. 10:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jobbik feljelentést tett amiatt, hogy a Civil Összefogás Fórum (CÖF) 508 millió forint támogatást kapott 2016-ban a Magyar Villamos Művektől (MVM) – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Szávay István, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője.

Szávay szerint az elmúlt 7-8 évben nem lehetett tudni, hogy a szervezet miből finanszírozza a kormánypártokat támogató akcióit. Hozzátette: kiderült, hogy az MVM félmilliárd forinttal támogatta a CÖF civil tájékoztatási tevékenységét, s felmerül a gyanúja annak, hogy a szervezet Vona Gábor Jobbik-, illetve Gyurcsány Ferenc DK-elnököt egy bohóc társaságában ábrázoló plakátjai ebből a forrásból, közpénzből készültek.

A képviselő szerint ez felveti a hűtlen kezelés gyanúját, ezért a Legfőbb Ügyészségen feljelentést tett. A jobbikos politikus azt is elmondta, valamennyi tárcától választ vár arra, hogy a hozzájuk tartozó intézmények támogatták-e a CÖF-öt.

A Jobbik ugyanakkor nem az első a sorban: korábban az MSZP is bejelentette, tiltott pártfinanszírozás, azaz szintén hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz az MVM Zrt. félmilliárd forintos CÖF-támogatása ügyében

Mint korábban megírtuk, a Civil Összefogás Fórum furcsa célokra költi a kapott pénzt: saját bevallásuk szerint a forrást felhasználva

A CÖF sem fordította mindig  ilyen nemes célokra a pénzét, hiszen 2013-ban például – amikor 305 millió forintból gazdálkodott – plakátkampányt indított, hogy Bajnai Gordon politikai visszatérésére reagáljon, és a politikust Gyurcsány Ferenchez kösse.

A szervezet korábban nem árulta el, kitől és milyen támogatást kapott, amit azzal magyaráz, hogy a szerződésük szerint csak a donor hozhatja nyilvánosságra az adatokat. Az 508 millió forint egyébként az MVM álláspontja szerint nem is közpénz, hiszen maguk gazdálkodták ki, nem a költségvetésből származik.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.