A Klebelsberg Központ feljelentette Hadházy Ákost

Elektronikus rendszer vagy adat jogosulatlan felhasználása miatt lépett a szervezet elnöke.

MN
2017. 05. 12. 7:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feljelentést tett a Hadházy Ákos LMP-társelnök sajtótájékoztatóján elhangzottakkal kapcsolatban a Klebelsberg Központ (KK) elnöke. Solti Péter erről a közmédia péntek reggeli műsorában beszélt.

Mint mondta, ha a politikus – előző napi kijelentésének megfelelően – úgy gondolja, hogy „nem valósult meg semmi egy jelentős összegből”, akkor állampolgári kötelessége feljelentést tenni. Megjegyezte, hogy a képviselő a KK-ban megtekintheti a szerinte nem működő rendszert munka közben.

Ugyanakkor mivel Hadházy Ákos azt mondta, hogy az állításait igazoló belső információk, iratok jutottak el hozzá a Klikből – vagyis a KK jogelőd szervezetéből –, és azokat közzétette, „ez esetben az én állampolgári kötelezettségem az, hogy elektronikus rendszer vagy adat jogosulatlan felhasználása miatt feljelentést tegyek, úgyhogy természetesen megtettem” – mondta, hozzátéve, hogy bízik abban, a képviselő ennek a felderítését is fogja segíteni.

Az ügy előzménye, hogy Hadházy Ákos csütörtökön azt állította, a Klik a semmire fizetett ki 900 millió forintot, amikor egy európai uniós támogatás részeként megvett „egy mai napig nem használt” számítógépes programot. Akkor az LMP társelnöke arról is beszélt, a Klik 2016 novembere óta nem teszi lehetővé, hogy a párt politikusai működés közben beletekinthessenek a programba, március óta pedig már nem is válaszolnak a megkereséseikre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.