A kormányszóvivő szerint hatalmas siker a nemzeti konzultáció

Kovács Zoltán azt mondta: pénteken átlépte az 1,3 milliót a visszaküldött kérdőívek száma.

MTI
2017. 05. 12. 17:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint a mostani az eddigi legsikeresebb nemzeti konzultáció, pénteken ugyanis átlépte az 1,3 milliót a visszaküldött kérdőívek száma.

A politikus péntek délután Szigetváron, a Fidesz által a nemzeti konzultációról szervezett lakossági fórum előtt azt mondta: a magyarok megérezték a súlyát, a jelentőségét azon kérdéseknek, amelyekben véleményüket, válaszukat várják. Azért is szükség van erre, hogy ráerősítsenek a magyar kormány által képviselt álláspontokra az Európai Unióval szemben folyó vitákban.

A legaktuálisabb és legakutabb ilyen kérdésnek a migrációt nevezte Kovács Zoltán, felidézve: két éve, a migrációs válság csúcsán a szerb és horvát határszakaszokon első kézből, személyesen volt alkalma megismerni „a jelenség jellegét és folyományait”, valamint a helyiek véleményét.

Mint megjegyezte, az elmúlt évek bebizonyították, hogy a konzultációk, fórumok segítenek az embereket megérteni, a megoldásokat közelebb vinni hozzájuk, hogy valóban az emberek érdekét szolgálják.

###HIRDETES###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.