A lovagkeresztjüket visszaadók jelentős része lódított

Áder János államfő hivatala a lovagkeresztek visszaadása ügyében eleget tett a bírósági ítéletnek.

MN
2017. 05. 18. 18:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly augusztus 20-ától 2016. november 21-ig a Köztársasági Elnöki Hivatal részére 66 személy küldte meg a korábban átvett kitüntetését – írta meg a Hvg.hu Áder János államfő hivatalának csütörtöki közleménye alapján. Mint írták, a fentieken túlmenően 1 személy kizárólag az oklevelét és a kitüntetéshez kapott igazolványát juttatta el a hivatalhoz. – Korábban 111 ember jelezte, hogy elhatárolódik az állami kitüntetésektől, és visszaadja a magáét, miután tavaly augusztus 20-án Bayer Zsolt publicista, újságíró megkapta a lovagkeresztet. 

Szerdán a Hír TV számolt be arról, hogy a Fővárosi Ítélőtábla – részben felülbírálva az elsőfokú bíróságot – jogerősen kötelezte a Köztársasági Elnöki Hivatalt, hogy 15 napon belül írásban közölje a felperessel, a pert indító magánszeméllyel, hogy 2016. augusztus 20-a és 2016. november 21-e között hány személy juttatta hozzá vissza ténylegesen az állami kitüntetését. Korábban az Áder János vezette hivatal megtagadta a választ, mert szerintük a a díjat visszaadók száma nem minősül közérdekű adatnak. A bíróság azonban másképp döntött, így a hivatali adatközlés a lehető leggyorsabbnak tekinthető.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.