A miniszterelnök azzal viccelődik, lejárt Lázár János lízingje

A miniszterelnök a Modern Városok Program kapcsán látogatott Hódmezővásárhelyre, és a Magyar Nemzetnek is válaszolt.

Hutter Marianna
2017. 05. 26. 9:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Minden rendben, ne kérjetek semmit!” – ezekkel a szavakkal köszöntötte Orbán Viktor az őt fogadó hódmezővásárhelyi polgármestert, Almási Istvánt. Később annyival korrigálta ezt, hogy „a Lázárék előtt nincs megcsinálva a járda”.

A Magyar Nemzet megkérdezte a miniszterelnököt, hogy számít-e a jövőben is Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterre, vagy „visszaadja-e a városnak”, de ő megkerülte a választ. Azt mondta, ha igen, akkor ezt zárt ülésen beszélik meg, de a Fideszben alapvetően nem pozíciót osztanak, hanem munkát.

Nem sokkal korábban az Index írt arról, hogy Lázár felvetette Orbánnak, majd mondhatja a sajtótájékoztatón, hogy van egy jó meg egy rossz híre. A jó hír, hogy a város kap pénzt, a rossz pedig, hogy visszaadja Lázárt. Orbán erre azt felelte, azt fogja mondani, a lízing lejárt, most döntést kell hozni, mi legyen. 

A miniszterelnök a Modern Városok Program kapcsán látogatott Hódmezővásárhelyre, amely egyben a programsorozat utolsó állomása. (Sopron volt az első.) 

Hogy minden rendben van-e a városban, arról személyesen is meggyőződhetett, ugyanis a város országgyűlési képviselőjénél, vagyis éppen Lázár Jánosnál aludt, így a politikus lakhelyétől gyalogoltak át a városházára.

A sétát egyébként hatalmas sajtóérdeklődés kísérte, és egy-egy helyi lakos is megszólította a miniszterelnököt. Ugyanakkor a Modern Városok Program többi helyszínétől eltérően most nem fogadták lelkes nyugdíjaskorú állampolgárok a miniszterelnököt, ám ennek oka információink szerint, hogy a szimpátiatüntetést későbbre időzítették.

A városháza épületétől kicsit távolabb ellentüntetést is bejelentettek, erre azonban csak néhányan mentek el.

 

 

 

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.