A miniszterelnök-jelöltségről döntenek az MSZP-ben

Forrásaink nem számítanak semmi rendkívülire, nem tartják valószínűnek, hogy jelentős számú ellenszavazat legyen.

Katona Mariann
2017. 05. 27. 5:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hivatalosan is miniszterelnök-jelöltté választja szombaton az MSZP kongresszusa az egyébként eddig is így emlegetett Botka Lászlót. Forrásaink nem számítanak semmi rendkívülire, nem tartják valószínűnek, hogy jelentős számú ellenszavazat legyen, ahogy éles vitáktól sem tartanak.

Pedig az aggodalom egyre inkább érzékelhető a párton belül. Ennek egyik oka, hogy programjában Botka László igen jelentős jogköröket szeretne magának, például beleszólhatna a 106 egyéni jelölt kiválasztásába és az országos lista összeállításába. Többen amiatt sem nyugodtak, hogy a leendő miniszterelnök-jelölt szerint „a 2010-es kudarc főszereplői” nem kaphatnak helyet a listán. Azt ugyanakkor Botka László nem konkretizálja, kikre is gondol. Forrásaink fölvetették, hogy hiába nem értenek egyet a program több elemével sem, nem tudnak mit csinálni, hiszen Botka László megszavazásával együtt azt is el kell fogadniuk.

Nem szűnik az aggodalom az MSZP és a baloldal többi szereplőjének viszonyát illetően sem. Egyre többen tartják ugyanis károsnak, hogy a nyilvánosság előtt folyton csak egymást kritizálják – Botka László igen élesen –, pedig együttműködés nélkül esély sincs a kormányváltásra. Ráadásul hiába lépett színre már lassan fél éve a szegedi polgármester, új szavazókat az MSZP-hez nem igazán hozott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.