A muszlim, a buszsofőr és a közmunkás: őket tüntették ki Kübekházán

Az 1500 lelkes település polgármestere szerint az elismerések kiosztásával példát szeretnének mutatni.

MN
2017. 05. 28. 19:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy buszsofőrt, két közmunkást és egy török származású piaci árust tüntettek ki a Csongrád megyei Kübekházán szombaton – tudatta a Hír TV híradója. Az 1500 lelkes település polgármestere szerint az elismerések kiosztásával példát szeretnének mutatni.

 

Könnyeivel küszködve vette át Tan Enver Mustafa – vagy ahogy a környéken mindenki hívja: Muszti – a Kübekháza tiszteletbeli polgára címet igazoló díszoklevelet a falunapon. A település polgármestere szerint a képviselő-testület minden tagja pártállástól függetlenül támogatta, hogy Muszti kapja a kitüntetést, annak ellenére, hogy nem helybeli, nem magyar, és annak ellenére, hogy mohamedán vallású.

„Isten ugyanabból a porból faragta a mohamedánt is, mint amilyenből minket, keresztényeket is, nagyon fontos megérteni, hogy ugyanolyan emberek vagyunk, ugyanolyan szív dobog bennünk, és meg kell azt értenünk, hogy attól, hogy más a bőrszíne és más a vallása, ugyanolyan ember, mint mi vagyunk, sőt azt kell mondanom, adott esetben még példát is vehetünk az ő életükről. Nagyon fontosnak tartom, hogy jó példák, pozitív példák legyenek, nem szabad megengedni azt, hogy akárki hergeljen mások ellen bennünket, magyarokat” – hangoztatta Kübekháza polgármestere, Molnár Róbert.

Tan Enver Mustafa büszke arra, hogy Törökországból érkezve új hazát és családot talált Magyarországon és arra, hogy sötétebb bőrszíne és más vallása ellenére befogadta a közösség. Feleségével, Piroskával kereskedők, hat éve járnak a faluba portékájukkal, a helybeliek szeretik őket. 

A falunapon Musztiékon kívül még hárman vehettek át kitüntetést a település közösségéért végzett munkájuk elismeréseként. Kübekházáért díjat kapott egy nyugdíj előtt álló buszsofőr és két, a településen dolgozó közmunkás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.