A nyugdíjasokat nyugtatgatta Kósa

Ez nem élethosszig tartó munkát jelentene, vagyis nem kényszerhelyzet – jelentette ki.

MN
2017. 05. 20. 11:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyugdíjasok munkaerőpiaci elhelyezkedését célzó szövetkezeti szisztémáról beszélt Kósa Lajos az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Fidesz frakcióvezetője azt mondta, hogy ha 50 nyugdíjas összeáll, akkor egy minimális induló tőkével piaci szereplővé válhatnak, és azt már a munkaadókkal kötött szerződések alapján határozzák meg, hogy ki mennyi munkát vállal mekkora ellentételezés mellett. A kormány azt garantálja, hogy az szja csak 15 százalék lesz, a nyugdíjuk érintetlen marad – fogalmazott.

Hozzátette: készítettek előzetes felmérést, illetve egyeztettek a nagyobb nyugdíjas szakszervezetekkel, szövetségekkel, akik támogatásukról biztosították az elképzelést. Az új lehetőség egymillió ember számára biztosítana lehetőséget a visszatérésre, számításaik szerint 500 ezer nyugdíjas felbukkanása a munkaerőpiacon hozzávetőlegesen 150 ezer, a Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó munkavállalót tudna pótolni a munkaerőpiacon.

Ez nem élethosszig tartó munkát jelentene, vagyis nem kényszerhelyzet: aki akarja vállalja, aki nem, az nem – jelentette ki, és közölte, hogy a nyugdíjas szövetkezetek beindulásának nagyobb a társadalmi jelentősége, mint a gazdasági.

Ezt követően megígérte a nyugdíjasoknak: soha semmilyen körülmények között nem hangzik majd el a kormány részéről az a mondat, hogy „nyugdíjemelés nincs, helyette tessék elmenni dolgozni”. Amennyiben a parlament támogatja a kormány elképzelését, az új lehetőség már júliustól beélesedhet – fűzte hozzá.

Arra a kérdésre, hogy miért merült fel köreikben a hazánkat elítélő uniós határozat kapcsán ismét Soros György neve, Kósa azt válaszolta: „pénz beszél, a kutya ugat”. Nem tudjuk, hogy az amerikai milliárdos spekuláns megvette-e az uniós képviselőket, de tény, hogy létezik egy lista 280 európai parlamenterrel, akiket Soros György a szövetségeseinek titulál – jelentette ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.