A Terror Házában még mindig Dózsa László Pruck Pál

Hiába derült ki az igazság, hogy a színész-rendezőnek köze sincs a képhez, az ő neve szerepel rajta.

MN
2017. 05. 04. 16:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Noha már három hete autentikus  szakértői jelentés van arról, hogy nem Dózsa László színész-rendező szerepel az 1956-os emlékévre készített plakátok egyikén, egy olvasónk által ma a Terror Házában készült fotó arról tanúskodik, hogy az intézményt mindez nem hatotta meg túlságosan: a képen szerintük továbbra is Dózsa László szerepel.

Azaz a jelek szerint a Terror Háza Múzeum továbbra sem ismeri el, hogy Pruck Pál a fotón lévő fegyveres kisfiú. 

Első alkalommal találkozhatott a CEU két rektorhelyettese a kormány magas beosztású tagjaival a Terror Házában, de az érvelésre épített stratégiájuk teljes csődöt mondott Kovács Zoltán, Schmidt Mária és Maruzsa Zoltán hármasával szemben.

Ismeretes, korábban Schmidt Mária, az intézmény igazgatója, az 1956-os emlékévért felelős kormánybiztos Pruckot hazug bűnözőnek nevezte, és kitartott amellett, hogy Dózsa László van a fotón. 

Schmidt Mária a botrány tetőfokán a Klubrádióban azt mondta, indítványozta, hogy „az ’56-os intézetet utasítsák arra miniszteri szinten, hogy az 1956-tal kapcsolatos emblematikus fényképeket azonosítsák be”.

Az intézet a jelentést el is készítette, ebben szerepel, hogy a fotós

eredeti aláírása, Pruck tanúságtétele, a két gyermek egykorú fotóinak részletes összehasonlítása teljesen egyértelművé teszi, hogy a képen Pruck Pál szerepel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.