A vasárnapi tüntetés miatt útlezárások lesznek Budapesten

Reggeltől éjfélig kiesik a forgalomból a Műegyetem rakpart, délután a Szabadság híd és a Kiskörút is.

MTI
2017. 05. 19. 17:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnapra szervezi vonulással egybekötött közös tüntetését Budapesten a civiltörvény ellen tiltakozó Nem maradunk csendben és a CEU ellehetetlenítése ellen tiltakozó Oktatási szabadságot csoport. A demonstráció miatt változik a főváros közlekedése, a BKK pénteki tájékoztatása szerint vasárnap reggel 6 órától egészen éjfélig lezárják a közúti forgalom elől a Műegyetem rakpartot a Szent Gellért tér és a Bertalan Lajos utca között, valamint 17.45-től 19 óráig a Szent Gellért tér–Szabadság híd–Vámház körút–Múzeum körút–Károly körút–Bajcsy-Zsilinszky út–Alkotmány utca–Kossuth Lajos tér útvonalat is.

A lezárások miatt a 2-es villamos este a Közvágóhídtól csak a Kossuth térig szállít utasokat, az 5-ös, a 7-es, a 8E, a 110-es, a 112-es, a 133E és a 178-as autóbuszok pedig este 6 és 7 között megnövekedett menetidővel közlekednek, mert a buszok megvárják a Kossuth Lajos utca Astoria és Ferenciek tere közötti lezárásának feloldását.

A 9-es autóbusz a Bajcsy-Zsilinszky út és a Kiskörút helyett a Nagykörúton jár este, a 15-ös és 115-ös buszok pedig Észak-Pestről csak a Nyugati pályaudvarig szállítanak utasokat. Szintén kisebb útvonalon, a Széll Kálmán tér és a Széchenyi tér között közlekedik este a 16-os busz is. A 105-ös busz a Margit hídon át szállítja az utasokat vasárnap este.

A 47-es és 49-es villamosok a dél-budai végállomástól a pesti szakasz helyett a Döbrentei térig visznek utasokat, a Kiskörutat metróval lehet majd elérni.

A trolibuszok közül a 70-es és a 78-as a Nagykörútra terelve, a 72-es és a 73-as, a Nyugati pályaudvarig jár, a 83-as pedig a Mária utca–Üllői út–Szabó Ervin tér–Baross utca módosított útvonalon közlekedik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.