Áder ellen tüntet jövő hétfőn a Kossuth téren az Együtt

Hangosbeszélőn akarnak bekiabálni a Parlamentbe, az ismét esküt tevő államfőnek.

MN
2017. 05. 03. 10:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Beszólunk Ádernek, szólj be neki te is!” címmel szervez tüntetést jövő hétfőre, a budapesti Kossuth térre az Együtt. Az újabb tiltakozásra az ad alkalmat, hogy május 8-án, 13 órától lesz a parlamentben a második ciklusára újraválasztott Áder János köztársasági elnök hivatalos eskütétele.

„A Fidesz-választotta kádert megint felesketik, pedig az elmúlt hónapban végleg bizonyította alkalmatlanságát a nemzet egységének megtestesítésére” – írják az esemény Facebook-oldalán. Azt ígérik, a térről hangszórón keresztül juttatják el az államfőnek a tüntetők üzeneteit.

A politikai pártok eddig nem tudtak hasznot húzni a hetek óta tartó tüntetésekből. Elsőként a Momentum Mozgalom ébredt, május 1-jén viszonylag nagy tömeget vittek utcára az orosz befolyás ellen, az EU mellett, amivel megpróbálták becsatornázni a tüntetőket. Egy friss felmérés szerint sikeresen, hiszen a Momentumot már 2 százalékon mérik a teljes népességben (4 százalék a biztos szavazók közt), míg az Együtt 0,5 százalékon áll.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.