Áder esküt tesz, a téren tüntetnek ellene

Az államfő megkezdi második, ötéves ciklusát, az Együtt a Kossuth térről próbál bekiabálni neki.

MN
2017. 05. 08. 4:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn tesz esküt a köztársasági elnökként újraválasztott Áder János az Országgyűlésben – emlékeztet az MTI. A parlament ülése a kéthetes ülésezési rend miatt most hétfőn reggel 9 órakor kezdődik, az államfői eskütételre várhatóan 13 órakor, a kérdéseket és az azonnali kérdéseket követően kerül sor. Az Országgyűlés március 13-án választotta meg Áder Jánost újabb öt évre köztársasági elnöknek.

Az eskütétellel egy időben tüntetést szervezett a Kossuth térre az Együtt, „Beszólunk Ádernek, szólj be neki te is!” címmel. „A Fidesz-választotta kádert megint felesketik, pedig az elmúlt hónapban végleg bizonyította alkalmatlanságát a nemzet egységének megtestesítésére” – írták az esemény Facebook-oldalán. Azt ígérték, a térről hangszórón keresztül juttatják el az államfőnek a tüntetők üzeneteit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.