Alonso kiesett, Szató Takuma nyert az Indy–500-on

A korábbi F–1-es pilóta óriási küzdelem végén győzött, az Indy–500 első japán bajnoka lett.

MTI
2017. 05. 28. 21:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyol sztár a legendás, immár 101. alkalommal megrendezett Indy–500 miatt nem vett részt a szintén vasárnap rendezett Monacói Nagydíjon.

Indianapolisban Alonso a remek múlt heti időmérője után az ötödik helyről rajtolhatott, s tulajdonképpen egészen kieséséig kiválóan versenyzett. A viadal elején, majd a második felében is volt vezető pozícióban, a hajrára azonban hátrébb csúszott, egészen a kilencedik pozícióig. Ezek után visszakapaszkodott a hetedik helyre, ám 21-gyel a 200 körös verseny vége előtt a Honda motor elfüstölt az autójában.

A korábbi F–1-es pilóta, Szató Takuma óriási küzdelem végén győzött, a brazil Helio Castronevest négy körrel a leintés előtt előzte meg, s egészen a célvonalig megtartotta pozícióját.

Szató ezzel az Indy–500 első japán bajnoka lett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.