Átadták, majd újra lezárják a Róbert Károly körutat

Az M3-as metró rekonstrukciója miatt kihagytak egy 200 méteres szakaszt a felújításból.

MN
2017. 05. 24. 10:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Noha az 1,35 milliárd forintos költségű munkálatok során a BKK közleménye szerint a vállalt határidőre elkészült a Róbert Károly körút Árpád híd és Vágány utca közötti két és fél kilométeres szakaszának teljes rekonstrukciója, az ATV szerint mégsem történt teljes felújítás. Kimaradt ugyanis egy nagyjából kétszáz méteres rész: a Róbert Károly körút–Váci út kereszteződése, illetve a csomópontba bevezető és onnan kivezető útszakasz.

Az ATV kérdésére a metrófelújítással magyarázta a BKK, hogy miért maradt ki a kérdéses rész. Azt írták: a szakasz rekonstrukciója az M3-as metró felújítása után történik majd meg, ugyanis a szükséges metrópótlás idején a pótlóbuszok fogják használni azt, a buszok pedig a szokásosnál lényegesen jobban terhelik az útpályát. Emellett a metrófelújítással járó födémszigetelési munkák is érintik majd az említett útszakaszt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.