Az Európai Parlament minden követelésére törvénymódosítást nyújt be az MSZP

Egy csomagban a lex CEU-t és a tranzitzónákat megszüntető javaslatuk, és a civileket is levennék napirendről.

MN
2017. 05. 19. 11:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Parlament Magyarország kormányával szemben elfogadott határozata három kormányzati intézkedés visszavonását várja el, ezzel kapcsolatban az MSZP hétfőre egy javaslatcsomagot tervez benyújtani

– írja a 444.

Az első két kérdésben az Európai Bizottság már kötelezettségszegési eljárást indított a magyar kormánnyal szemben, a civiltörvényt élesen kritizálták az Európai Parlamentben. Bár az EP határozata nem kötelező érvényű a kormányra nézve, ez az első lépcsője annak, hogy alkalmazzák Magyarországgal szemben az úgynevezett 7. cikkelyt, ami egy hosszú folyamat végén a kormány szavazati jogának megszüntetését eredményezheti az Európa Tanácsban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.