Az idén nyáron is a gyalogosoké lehet hétvégéken a Szabadság híd

Tarlós Istvánnak csak egy feltétele van: senki ne másszon fel a turulszoborhoz.

MN
2017. 05. 10. 9:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén támogatta azt a kezdeményezést, hogy az idén nyáron is lezárják hétvégénként a járműforgalom előtt a Szabadság hidat. Tavaly nyáron nagy sikere volt a hasonló akciónak, amelyre akkor a villamospálya felújítása adott lehetőséget. Tarlós István főpolgármester az Index tudósítása szerint egyetértett a javaslattal, hogy gesztust tegyenek a fiataloknak, de volt egy kikötése:

ha egyszer valaki felmászik a turulhoz, az egész akció le van fújva!

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes azt mondta: rengeteg esemény lesz nyáron, amelyet majd össze kell hangolni a hídmegnyitással. Konkrét időpontokat még nem tudott mondani, de az iskolai szünet kezdetétől az augusztus 20. előtti időszakig lehet hétvégénként a gyalogosoké a híd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.