Az LMP felé kacsintgat Demeter Márta?

Úgy tudjuk, felmerült, hogy a független képviselő akár a zöldpárt padsoraiban is folytathatná a munkát.

Katona Mariann
2017. 05. 27. 4:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre komolyabban merült fel az utóbbi időszakban, hogy az LMP, illetve az MSZP-ből február elején kilépett Demeter Márta szorosabbra fűzné a kapcsolatot – értesült a Magyar Nemzet. Információink szerint lehetőségként felmerült az is, hogy a független képviselő akár a zöldpárt padsoraiban is folytathatná a képviselői munkát. Ez egyébként legkorábban szeptemberben valósulhatna meg, hiszen Demeter Márta, miután otthagyta a szocialisták frakcióját, fél évig nem ülhet be másik képviselőcsoportba.

Lapunk megkeresésére egyik fél sem adott teljesen egyértelmű választ. Demeter Márta kérdésünkre „mendemondának” nevezte értesülésünket. Továbbra is tartja magát ahhoz, amit kilépésekor mondott, vagyis „nem tervezi”, hogy beülne más frakcióba, de együttműködne „azokkal, akik egyértelműen kormányváltást szeretnének, értékalapon egyetértenek, és készek ezért dolgozni is”.

Szerettük volna megtudni az LMP-től is, hogy ők kívánatosnak tartanák-e, ha Demeter Márta átülne hozzájuk, illetve zajlottak-e már ebben a kérdésben egyeztetések. Ungár Péter elnökségi tag válasza szerint az LMP mindig is azt vallotta, hogy fontos ügyek mentén bárkivel együttműködik.

A párt és a képviselő között valóban volt közös munka, együtt kezdeményezték például a védelmi kiadásoknak a bruttó hazai össztermék két százalékára való emelését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.