Az LMP feljelentést tesz a Közlekedési Múzeum miatt

Szerintük a kormánybiztos beismerte, hogy fölöslegesen pusztítottak el fákat a Városligetben.

MN
2017. 05. 18. 12:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány a Közlekedési Múzeum kiállítóterének áthelyezésével beismerte, hogy fölöslegesen pusztítottak el fákat a Városligetben – írta csütörtökön kiadott nyilatkozatában az LMP. A párt feljelentést tesz hanyag kezelés miatt.

„A kormány a bontás után jött rá, hogy a megálmodott föld alatti kiállítótér nem lesz alkalmas a Közlekedési Múzeum gyűjteményének teljes körű bemutatására, ezért Baán László és csapata ismét újratervezte a Liget-projektet” – írta az ellenzéki párt.

Szerintük ezzel a kormánybiztos beismerte, hogy fölöslegesen pusztítottak el fákat a Városligetben, és ész nélkül bontották el a Közlekedési Múzeumot. Az LMP szerint ideje véget vetni a „Liget-projektnek elkeresztelt őrületnek”, ezért hanyag kezelés miatt feljelentést tesz, és mindent megtesz azért, hogy a budapestiek népszavazás útján dönthessenek a park jövőjéről.

A zöldpárt szerint „nem lehet Monopolyt játszani” a városi zöldfelületekkel: a Városligetet alapos előkészítés után közparkként kell megújítani.

Ismert, szerdán derült ki, hogy a kormány döntése értelmében nem épül meg a Városligetben a tervezett föld alatti fő kiállítóhelye a Közlekedési Múzeumnak, hanem valahol a fővárosi vasút által elhagyott rozsdaövezetben szeretnének új helyszínt keresni.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.