Bábozás és fenyegetőzés miatt büntetett a házelnök

Szabó Tímeának és Szilágyi Györgynek is fizetnie kell.

MN
2017. 05. 15. 13:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Képviselői tiszteletdíjának 30 százalékát kell hogy büntetésként befizesse Szabó Tímea, amiért a múlt hétfőn, Áder János államfői eskütételét egy bajszos Áder-arccal megszemélyesített marionettbábuval bábozta végig a parlamentben – közölte a Hvg.hu-val Kövér László házelnök, aki hétfőn írta alá az erről szóló határozatot.

Kövér akkor azért nem avatkozott be a Párbeszéd politikusának akciójába, hogy a rendreutasítással ne zavarja meg az eskütétel emelkedettségét, de már aznap kilátásba helyezte a büntetést.

Szabó Tímeánál is nagyobb arányú büntetést kapott viszont a házelnöktől a jobbikos Szilágyi György, aki Dömötör Csabát veréssel fenyegette meg. Szilágyinak az illetménye száz százalékát kell büntetésképpen befizetnie. Ügye azért súlyosabb, mert erőszakkal fenyegetőzött. Szilágyi egyébként bocsánatot kért a választópolgároktól, amiért a parlamentben Bayer Zsolt stílusában nyilvánult meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.