„Börtönbe vele” – Tüntetők várták Borkait

A demonstrálók a MOB-elnök és a Quaestor közötti összefüggésre hívták fel a figyelmet.

MN
2017. 05. 02. 9:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Borkait börtönbe” rigmussal várták a tüntetők a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tisztújító közgyűlésére érkező Borkai Zsoltot a XIII. kerületi Helia Hotel előtt.

A demonstrálók Borkai és a Quaestor közötti összefüggésekre hívták fel a figyelmet.

A Hvg.hu emlékeztet arra, hogy Borkai Zsolt, aki a MOB elnökeként egyben Győr fideszes polgármestere is Quaestor-kötvényekben tartotta a város pénzét, emellett pedig támogatta a Quaestor-beruházásként megvalósuló győri stadion és a hozzá kapcsolódó szállodakomplexum megépítését is. Ráadásul a Quaestor tartotta el az általa felvásárolt győri focicsapatot is – tették hozzá.

A keddi közgyűlésen három elnökjelölt közül választ a Magyar Olimpiai Bizottság, Szabados Gábor sportközgazdász szerint mind Borkai Zsolt eddigi elnök, mind Kulcsár Krisztián, mind Szabó Bence kihívó alkalmasak lehet a szervezet vezetésére, de ez szerinte nem feltétlenül a most lezárult időszakból derül ki, mert a MOB-nak az utóbbi években kétszer is megváltozott a súlya.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.