Börtönbe vonult Szima Judit

Az épületnél élőlánccal tiltakoztak a büntetés ellen.

MN
2017. 05. 11. 12:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Börtönbe vonult csütörtökön Szima Judit – írja a 24.hu. A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének (TMRSZ) főtitkárát tavaly novemberben ítélte jogerősen öt év letöltendő szabadságvesztésre a Zalaegerszegi Törvényszék egyebek mellett folytatólagosan, üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett csalás és sikkasztás miatt.

A Tettrekész vezetője korábban lapunknak adott interjújában ártatlannak vallotta magát, és a szakszervezet belső életébe való durva állami beavatkozásnak nevezte az egész eljárást.

Csütörtök reggelre élőláncot szerveztek a veszprémi börtön elé, hogy így tiltakozzanak Szima Judit – igazságtalannak, méltatlannak és törvénytelennek nevezett – büntetése ellen. A 24.hu információi szerint körülbelül tíz-tizenkét ember vett részt a megmozdulásban. Úgy tudják, a főtitkár már a reggel bevonult.

A Zalaegerszegi Törvényszék tavaly novemberi döntésével súlyosbította az első fokon eljáró Szekszárdi Járásbíróság 2015. júniusi ítéletét. Akkor a TMRSZ főtitkára három év börtönbüntetést kapott. A vád szerint a főtitkár 2010 augusztusa és 2011 januárja között fiktív útiköltség-elszámolásokkal több millió forintot tulajdonított el a szakszervezet pénzéből, továbbá lakásában, amely a szakszervezet székhelye is volt, 19 millió forintos beruházást végeztetett el a szakszervezet költségére. Két társának pedig, szintén fiktív útiköltség-elszámolásokkal, másfél millió forintot utalt át.

A bíróság megállapítása szerint a sikkasztás értéke 22 millió forint volt. Szima Judit 2011 novemberétől több mint hét hónapot töltött előzetes letartóztatásban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.