Botka: Gyurcsány hazudik, ő a kormányváltás gátja

Szó sincs összefogósdiról, Gyurcsány Ferenc nem kerülhet MSZP-s közös listára – mondta Botka László.

MN
2017. 05. 31. 10:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemcsak a lóláb lóg ki, de a ló is. Gyurcsány Ferenc csúsztat, hangulatot kelt, hazudik – mondta Botka László az ATV.hu-n szerdán megjelent interjúban annak kapcsán, hogy Gyurcsány korábban azt állította az MSZP kormányfőjelöltjéről: többször találkozott Orbán Viktorral, mint vele vagy bármely más ellenzéki vezetővel.

Botka hozzátette, a Demokratikus Koalícióhoz köthető blogok alpáribb stílusban támadják a személyét, mint „a legalja Fidesz-média, a Pesti Srácok vagy a 888.hu”.

A szegedi polgármester szerint Gyurcsány Ferenc Magyarország legmegosztóbb és legelutasítottabb politikusa, a kormányváltás gátja. Ugyanakkor elképzelhetőnek tartja a DK-val való közös lista állítását, de csak akkor, ha azon a pártelnök nem indul jelöltként – legfeljebb egyéni indulóként méreti meg magát 2018-ban.

Botka biztos abban is, hogy lesz összefogás mindenkivel, aki elősegíti a kormányváltást. Hogy ki az a mindenki, arról az MSZP-s miniszterelnök-jelölt nem akart beszélni, az ATV.hu kérdésére azt mondta: egyelőre az elmúlt hónapokban a parlamenti lét és nemlét határán táncoló kis ellenzéki pártok voltak azok, amelyek elutasították. „Én elmondtam – és az elejétől kezdve ezt vallom, ez a célom –, hogy minden kormányváltó erő közös listával, 106 közös egyéni jelölttel induljon a választásokon. Azt látom, hogy a kis pártok a 2013-as, 2014-es forgatókönyvet akarják eljátszani, sokszor csak azért mondanak nemet, hogy a végén majd jó drágán igent tudjanak mondani” – fogalmazott az MSZP miniszterelnök-jelöltje.

Ismeretes, Gyurcsány kedden felhívta Botkát, az MSZP miniszterelnök-jelöltje azonban neki is elmondta, hogy nem kér belőle.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.