Botka végleg nemet mondott Gyurcsányra

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje telefonon folytatott megbeszélést a Demokratikus Koalíció fejével.

MTI
2017. 05. 30. 14:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus mindezt azok után tudatta az MTI-vel, hogy telefonon megbeszélést folytatott Gyurcsány Ferenccel, a Demokratikus Koalíció elnökével.

Úgy fogalmazott: olyan szövetséget kell létrehozni a kormányváltást akaró demokratákkal, amely a legnagyobb esélyt teremti az Orbán-kormány leváltására. „Őszintén ki kell mondanom: Gyurcsány Ferenc személye gátja a kormányváltásnak. A fenti feltételek mentén nyitott vagyok minden demokratikus szervezettel tárgyalni” – olvasható a közleményben.

Ebbéli meggyőződését megosztotta Gyurcsány Ferenccel is a telefonos beszélgetésükön – írta Botka László.

Gyurcsány Ferenc DK-elnök szerint viszont Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje elutasította az ellenzéki összefogásra irányuló tárgyalási ajánlatot. A pártelnök, volt miniszterelnök reagálásban kifejtette: azt mondta Botka László, hogy tárgyalni csak akkor érdemes, ha a DK elfogadja az ő nyilvánosan bejelentett négy, a demokratikus ellenzéki pártoknak címzett feltételét. Gyurcsány Ferenc álláspontja szerint azonban ez nem tárgyalás, hanem diktátum. Sajnálatát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Botka László az elmúlt fél évben többször tárgyalt Orbán Viktorral, mint az ellenzék bármelyik pártjának vezetőjével. Hozzátette: a DK nem fogja elfogadni, ha valaki hódítani, nem pedig partnerek között megállapodni akar.

A DK fenntartja álláspontját, de a győzelem stratégiáját nem egyoldalúan, hanem közösen kell meghatározni. A DK továbbra is nyitott a tárgyalásokra – olvasható a pártelnök közleményében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.