Csak a vizes vb után készülhet el a bringahíd?

Ráadásul 424 millió helyett 450 millióból építik.

MN
2017. 05. 29. 9:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerződés szerint akár októberig is elhúzódhatnak a Dagály uszodát a Dagály uszoda parkolójával összekötő kerékpáros-gyalogos híd munkálatai, miközben a vizes világbajnokságot júliusban rendezik. A hömpölygő Rákos-patakon átívelő szerkezet felépítésére a szerződés megkötésekor bruttó 424 millió forint volt, ebben benne volt a kivitelezés és minden egyéb (tervezés, műszaki ellenőrzés, hatósági díjak, tartalékkeret). Mindehhez most hozzá lehet dobni még nettó 20 millió forintot (bruttó 25,4 millió), mivel a kivitelezésre szánt 309 millió forintból a hétfői módosításnak köszönhetően 329 millió lett (nettó) – írja az Index.

Az áremelkedést egy sor előre nem látható dologgal indokolták. Egyebek mellett azzal, hogy

A BKK a portállal közölte: „a kivitelezési munkák jelenleg az ütemtervnek megfelelően zajlanak, a létesítmény a FINA-vb megkezdése előtt tervezetten elkészül”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.