Csak egy elítéltnek adott az idén kegyelmet Áder

Az év első három hónapjában kétszázharmincöten nyújtottak be kérvényt.

MN
2017. 05. 18. 4:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március 31-ig mindössze egy elítéltet részesített az idén elnöki kegyelemben Áder János államfő – írja a Magyar Hírlap az Igazságügyi Minisztérium összesítésére hivatkozva. A statisztika szerint az év első három hónapjában kétszázharmincöten nyújtottak be kegyelmi kérvényt a köztársasági elnökhöz.

Az arányokat tekintve az elmúlt tizennégy évben tavaly kaptak a legtöbben kegyelmet a köztársasági elnöktől: a kérvényt benyújtók 4,44 százaléka, azaz 495 elítéltből 22. Ugyanakkor a negatív rekord is Áder nevéhez fűződik: az államfő 2014-ben mindössze négy elítéltnek kegyelmezett meg, ami a kérelmezők 0,53 százalékát jelenti – idézi fel a Magyar Hírlap.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.