Csak pénzért válaszol az MTVA néhány egyszerű kérdésre

A Hír TV arra volt kíváncsi, Giró-Szász András korábbi kormányszóvivő cége írja-e a rádiós hírblokkokat.

MN
2017. 05. 17. 13:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolcezer forintért hajlandó kiadni a közmédia azt, hogy jelenleg szerződésben áll-e Giró-Szász András korábbi kormányszóvivő és kommunikációs államtitkár cégével, a Strategopolis Kft.-vel rádiós hírblokkok készítésére – írja a Hír TV honlapja. A csatorna emellett arra lett volna kíváncsi, hogy ha nem a Strategopolis, akkor ki készíti az MTI-ből összeválogatott hírblokkokat, illetve a közmédia összesen hány rádiót lát el hírekkel.

Az MTVA szerint ez olyan nagy mennyiségű adat, hogy a „munkaerőforrás aránytalan mértékű igénybevételével jár”, ezért a válaszadásra rendelkezésre álló 15 napos határidőt még 15 nappal meghosszabbították, amire elvileg a törvény indokolt esetben lehetőséget ad. Ennek némileg ellentmond, hogy úgy számolnak: az adatigénylés teljesítése 7 munkaórát venne igénybe.

Ennek alapján állapították meg a költségeket is: 4400 forintos óránkénti költséggel számolva 30 800 forint lenne a kérdések megválaszolása. Szerencsére az infotörvény rendelkezéseinek megfelelően ebből az összegből több jogcímen is levontak, így végül csak 8200 forint költségtérítést kérnek a válaszokért.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.