Deutsch: Soros engesztelhetetlenül gyűlöli Orbánt

Az EP-képviselő szerint remekbe szabott, hajmeresztő hülyeségekkel tarkított szöveg lesz a Magyarországgal szembeni uniós jelentés.

MN
2017. 05. 29. 11:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Senki ne gondolja, hogy a Fidesz szerint a világon egyetlen főgonosz van és őt úgy hívják, hogy Soros György – mondta Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő a 24.hu-nak. Hozzátette: Sorosnak jelentős üzleti hatalma és kiterjedt hálózata van, amit olyan direkt, aktív közéleti szerepvállalásra használ, amivel nagyon sokan nem értenek egyet ma Magyarországon. „Ezért lehet és kell is, vele vitatkozni” – fogalmazott, és hozzátette: „Soros engesztelhetetlenül gyűlöli Orbánt. Úgy utálja, mint a szikkadt szart.”

Azt is mondta, hogy a miniszterelnök nem gyűlöli Sorost, hanem vitája van vele. „Amikor nagy ritkán szóba kerül a személye közöttünk, mindig a köteles tisztelet hangján beszél róla” – fogalmazott.

Emellett közölte: a kilencvenes évektől figyeli Soros üzleti és politikai tevékenységét. „Szerintem rendkívül képmutató, agresszív és káros magatartást folytat. Tipikusan azok közé az emberek közé tartozik számomra, akinek a pénzügyi gazdagodása olyan embertelen módszerekkel történik, amely még a pénzügyi spekulánsok körében is visszatetszést kelt. Másik oldalról pedig látunk egy emberbarát viszonyulást a nyílt társadalom jegyében, amelyet direkt, aktív közéleti szerepvállalásra használ. Bár én nem vagyok az életmód-tanácsadója, sem a pszichiátere, minimum nagy ellentmondást látok ebben” – fűzte hozzá.

Deutsch Tamás kitért arra is, hogy szerinte egy remekbe szabott, hajmeresztő hülyeségekkel tarkított jelentés lesz a vége annak a folyamatnak, amelyet az Európai Parlament elkezdett a Magyarországgal szembeni eljárás előkészítésével. „Egy jogilag nonszensz, a racionális, tényszerű vitát mellőző, politikai ideológiától átfűtött szövegre számítok” – jelentette ki.

Az EP-képviselő egyebek mellett arról is beszélt:

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.