Egy román Boeing miatt riasztották a magyar Gripeneket

A gép Franciaországba tartott, de nem lépett kapcsolatba a légiirányítással Magyarország felett.

MN
2017. 05. 31. 14:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy Franciaországba tartó utasszállító repülőgép miatt riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit – közölte a Honvédelmi Minisztérium szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint egy Franciaországba tartó Boeing 737-es utasszállító repülőgép 14 óra 46 perckor lépett be Magyarország légterébe, és nem vette fel a kapcsolatot a polgári légiforgalmi irányítással. Az integrált légi vezetési NATO-központ ezért riasztotta a Magyar Honvédség készültségi szolgálatban lévő Gripenjeit. A magyar határon belül a Gripen pár elfogta a repülőgépet és elvégezte az azonosítást.

A repülőgép 15 óra 04 perckor rádiókapcsolatot létesített a polgári légiforgalmi irányítást végző HungaroControllal, és folytatta útját Párizs felé.

A riasztás után a Gripenek visszatértek a kecskeméti repülőbázisra – írta a HM.

Az érintett gép a Blue Air román diszkont-légitársaság Boeing 737-500-asa volt, amely Konstancából indult, és a Párizs melletti Beauvais-tilléi repülőterére tartott – derült ki a Flightradar24.com élő radarképéből.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.