Elpártoltak a diplomások a Fidesztől

Jelentősen átalakult a Fidesz szavazótábora az elmúlt kilenc hónapban.

MN
2017. 05. 15. 14:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Noha a különböző közvélemény-kutatások szerint a Fidesz támogatottsága alapvetően nem változott, a szavazótábor belső összetétele jelentősen átalakult az elmúlt kilenc hónap során – írja legfrissebb reprezentatív kutatására hivatkozva az Integrity Lab.

Eszerint negyedéves bontásban a kormánypárt folyamatosan veszített fővárosi és diplomás szavazókat: a budapestiek aránya a táboron belül 19-ről 10 százalékra, a diplomások aránya 17-ről 10 százalékra csökkent.

A felmérésből kiderül, hogy 2016 nyarán még tízből két fideszes volt budapesti, és három élt községben, április végén tíz szavazóból egy volt fővárosi és négy községi.

A változás az Integrity Lab szerint két eseményhez köthető: az egyik a kvótanépszavazás – és az ahhoz tartozó menekültellenes kampány –, valamint az áprilisi CEU melletti tiltakozási hullám.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.