Elutasították a Bayer Zsolt elleni feljelentést

Szél Bernadett április elején közösség elleni uszítás miatt fordult a rendőrséghez.

MN
2017. 05. 09. 14:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elutasították Szél Bernadett feljelentését, amelyet Bayer Zsolt ellen tett még április elején a publicista egyik írása miatt – tudta meg az Origo.

Az LMP társelnöke közösség elleni uszítás miatt fordult a rendőrséghez, ám a portál szerint a BRFK úgy ítélte meg, hogy a kifogásolt írás nem értelmezhető gyűlöletre való uszításnak, Bayer csupán a véleményének adott hangot. Az elutasító határozatban szerepel, hogy az írás „nem alkalmas a különböző csoportok békés egymás mellett élésének megzavarására, vagy a társadalmi rend alapjainak megrengetésére”.

Az ügy előzménye, hogy Bayer Zsolt úgy fogalmazott a CEU-tüntetésekkel kapcsolatban: „Úgyhogy egy darabig még őrjönghettek az utcákon, megpróbálhatjátok feldúlni a Parlamentet, a minisztériumokat, a Fidesz-székházat, a köztársasági elnöki hivatalt, nekimehettek a rendőröknek, megtámadhatjátok az újságírókat – még egy darabig. Aztán majd nem. Aztán majd megtapasztaljátok, milyen érzés üldözöttnek és fenyegetettnek lenni. Mondom: már mi is nagyon dühösek vagyunk. Világos?”

Vasárnap Szél Bernadett ugyancsak arról számolt be, hogy feljelenti Bayert, ezúttal a Karc FM-ben elhangzott szavaiért. A publicista egyebek mellett azt mondta a parlament igazságügyi bizottságában a civileket megbélyegző törvény ellen tiltakozó aktivistákról: „Úgy kell őket kivágni, mint a macskát szarni. Ha a taknyukon és a vérükön kell őket kirángatni, akkor a taknyukon és a vérükön”; illetve „ha kell, akkor szanaszét kell verni a pofájukat. Ez ugyanis Magyarország parlamentje, nem pedig a nyilvános vécé, ahová ezek valók”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.