Erdogan Budapestre jön, Orbán is megy Ankarába

Orbán és Erdogan Pekingben találkoztak és hívták meg egymást kölcsönösen.

MTI
2017. 05. 13. 8:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar–török kétoldalú kapcsolatok helyzetének áttekintése volt a fő napirendi pont Orbán Viktor kormányfő és Recep Tayyip Erdogan török elnök szombati pekingi megbeszélésén – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője a kínai fővárosban az MTI-vel.

Orbán és Erdogan a Pekingben vasárnap kezdődő Egy övezet, egy út elnevezésű nemzetközi együttműködési fórum előtt folytattak kétoldalú tárgyalást.

A megbeszélésről Havasi Bertalan azt mondta: hamarosan átadják Budapesten a felújított Gül Baba türbéjét, és az ünnepségen várhatóan Recep Tayyip Erdogan is részt vesz majd. A török elnök pedig meghívta hivatalos látogatásra Ankarába Orbán Viktort, amit a magyar miniszterelnök köszönettel elfogadott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.