Feljelentést tesz Juhász a Rogán fórumán történtek miatt

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordul az Együtt elnöke.

MN
2017. 05. 18. 7:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Juhász Péter bejelentést tett a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál a Rogán Antal XVII. kerületi lakossági fórumán végzett listázások ügyében. Az Együtt elnöke a Hír TV Egyenesen című műsorában azt mondta: törvénysértő, hogy a nyílt fórumon személyes adatokat kellett megadni, ha valaki kérdezni akart.

„Azzal kezdődött, hogy elkezdtek regisztrálni bennünket is, ahogy mindenki mást. Ez jogtalan, törvénytelen, merthogy nem volt semmiféle iránymutatás arra vonatkozóan, hogy aki megadja a személyes adatait, azzal mit kezd a Fidesz, Rogán Antal. Az adatok nyilvánvalóan felkerülnek a Kubatov-listára” – fogalmazott az Együtt elnöke.

Hozzátette: ha a fórumon valaki kérdést akart feltenni, közölték, hogy erre csak írásban van lehetőség, és odaadtak egy papírt, amelyen szintén meg kellett adni a név mellett a lakcímet, az e-mail-címet és a telefonszámot.

Az újságíróknak sem volt egyszerű dolguk, ha kérdést akartak feltenni Rogán Antalnak. Mint azt megírtuk, az Index munkatársait alaposan megfuttatta a propagandaminiszter sofőrje. Végül sikerrel jártak, ám Rogán Antal a kérdések megválaszolása helyett többször is inkább Simicska Lajost emlegette.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.