Fidesz: Az ellenzék csak majálisi szónoklatokra képes

A kormánypártok nem majálisoztak, csak közleményekben reagáltak az ellenzéki szólamokra.

MTI
2017. 05. 01. 14:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz szerint az ellenzéki pártoknak mindig fontosabbak a saját hatalmi érdekei, mint a munkából élő családok, ha a dolgozókról van szó, akkor csak „majálisi szónoklatokra” képesek. A Fidesz ezt az ellenzéki pártok majálisi pártrendezvényeiken elhangzottakra reagálva közölte.

A közleményben azt írták: amikor az adócsökkentésekről és a béremelésekről kell dönteni, akkor az ellenzék nem támogatja a dolgozókat. Ha rajtuk múlt volna, akkor mára egyetlen, a munkát érintő adócsökkentés sem valósulhatott volna meg.

A közlemény szerint a Fidesz kormányzása óta a segélyt felváltotta a munka, 700 ezerrel többen dolgoznak, 12-ről 4,5 százalékra csökkent a munkanélküliség, csökkennek az adók, Európa egyik legalacsonyabb személyi jövedelemadóját és társasági adóját vezették be, nő a gazdaság és nőnek a bérek is. A 2018-as költségvetés a munkából élők költségvetése lesz, jövőre tovább csökkennek a munkát terhelő adók, tovább nő a minimálbér, a szakmunkás minimálbér, folytatódnak a béremelési programok, és tovább nő a kétgyermekesek családi adókedvezménye.

A kisebbik kormánypárt, a KDNP szerint kétszínű és álságos, ahogy politikai haszonszerzésből ízléstelenül gúnyolja, pocskondiázza ellenfeleit Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke. Vona Gábor, a Jobbik vezetője pedig a kereszténydemokraták szerint szavazatmaximalizálással igazolja létét.

A KDNP úgy látja, Gyurcsány Ferenc úgy tesz, mintha nem lett volna meg a lehetősége, hogy Magyarországot jó irányba és felelősen vezesse, de elmulasztotta. Hozzátették: „már-már nevetséges”, hogy a porondmester szerepében tetszelegve még az ellenzéki összefogást is képes volt egy személyben bejelenteni.

A Vona Gábor által elmondottakra reagálva a KDNP azt közölte: a pártelnök azzal „hergelte” híveit, hogy a kormány álháborúkat vív, álproblémákról beszél. Feltették a kérdést, hogy a migránskérdés kezelésére, az eddigi gazdasági eredmények megóvására vagy nemzeti szuverenitásunk fenntartására gondolt-e Vona Gábor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.