Fidesz-közeli vállalkozás építette az okoskerítést

Bár a belügyi és a fejlesztési tárca is mást állított korábban, kiderült, Fidesz-közeli vállalkozás építette az okoskerítést.

MN
2017. 05. 23. 15:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mégsem a rabok vagy az állam, hanem egy Fidesz-közeli vállalkozás építette a magyar–szerb határ okoskerítését – írja az Index. Korábban a Belügyminisztérium és a fejlesztési tárca is mást mondott arról, hogy ki építi az elektronikus jelzőrendszerrel és kamerákkal ellátott határzárat.

Az MSZP frakcióvezetője ezért adatigénylést nyújtott be, amelyből kiderült, hogy a munkát az állami MVM egyik cége több alvállalkozónak adta ki. Közülük a Fidesz szentesi polgármesterjelöltjének, Bozó Zoltánnak a vállalkozása járt a legjobban. A portál azt írja: a politikus egyre több állami megbízást kap, az Antenna Hungáriával és az MVM-mel is együttműködnek.

– Az, hogy pontosan mekkora munkát végzett, nem tudom megmondani, de annak abszolút mértékben örülök, hogyha helyi vállalkozók kapják ezeket a megrendeléseket. És egészen biztos, hogy a kerítést építők között van nagyon sok fideszes szavazó, de az is elképzelhető, hogy van köztük MSZP-s vagy jobbikos szavazó is – idézte a Hír TV az ügyben Kósa Lajos fideszes frakcióvezető reagálását. A politikus szerint a fontos az, hogy a határzár megépült, s az olcsóság és az ajánlat célszerűségének vizsgálata a fontos, nem pedig a fideszes kötődésé.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.