Figyelmeztetés: felhőszakadás és jégeső érkezhet

A hőmérséklet 19 és 25 fok között alakulhat hétfő délután.

MN
2017. 05. 15. 11:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenkét megyére adtak ki figyelmeztetést hétfőre felhőszakadás miatt – közölte honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Azt írják, hétfőn a Nyugat-Dunántúlon csak kevés napsütés lehet, másutt több órára kisüt a nap, de a középső országrészben a nap folyamán egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés. Eleinte a Dunántúlon, később a középső területeken is több helyen várható zápor, zivatar, lokálisan felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. Éjszaka nyugaton fokozatosan csökken a felhőzet, másutt több lesz a felhő, főként a középső országrészben alakul ki zápor, néhol zivatar. Az északi, északnyugati szél többfelé megélénkül, zivatarok környezetében viharos széllökések is várhatók. A hőmérséklet délután 19 és 25, késő este 13 és 18 fok között valószínű.

Éjjel átmenetileg nyugodtabb lesz az idő, kevesebb helyen és főként délen fordulhat elő zivatar, majd kedden ismét több helyen alakulhat ki villámtevékenység – teszik hozzá.

Pest, Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.