Figyelmeztetés: Felhőszakadás és jégeső is lehet

A figyelmeztetés szinte az ország egész területére vonatkozik, csak négy nyugati megye kivétel.

MN
2017. 05. 13. 6:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Heves zivatarok, illetve felhőszakadás veszélye miatt adott ki szombatra elsőfokú, sárga figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). A figyelmeztetés szinte az ország egész területére vonatkozik, csak négy nyugati, északnyugati megye kivétel. 

Felhőszakadás az ország keleti részén, illetve Pest megyében valószínű, itt intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat. Délen heves zivatarok alakulhatnak ki, erős, károkat is okozó széllel, illetve jég is eshet.

Az OMSZ előrejelzése szerint szombaton sok felhőre számíthatunk, de néhány órára kisüt a nap. Többfelé várható eső, zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső is lehet. Késő délutánra előbb a Dunántúlon, majd keletebbre is fokozatosan megszűnik a csapadék, estére pedig már jelentősen csökken a felhőzet is. Az északnyugatira forduló szél többfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 25 fok között alakul, a Nyugat-Dunántúlon lesz a legmelegebb. Késő estére 13–20 fok közé hűl le a levegő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.