Figyelmeztetés: Felhőszakadások lehetnek a Dunántúlon

Az intenzív záporokból, zivatarokból ugyanis rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

MN
2017. 05. 14. 6:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elsőfokú, sárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológia Szolgálat (OMSZ) vasárnapra a Dunántúl nyugati és délnyugati megyéire, ahol felhőszakadásokra lehet számítani. Az intenzív záporokból, zivatarokból ugyanis rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat. A figyelmeztetés hétfőn az egész Dunántúlra kiterjed.

Az OMSZ előrejelzése szerint vasárnap sok napsütésre, nappali gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. A Nyugat-Dunántúlon és a déli megyékben elszórtan fordulhat elő záporeső, másutt csak elvétve eshet. Emellett nyugaton néhol zivatar is kialakulhat. Az északnyugati, északi szél többfelé megélénkül, zivatarok környezetében viharos széllökések is várhatók. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul. Késő estére 14 és 19 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hétfőn erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható. Elsősorban a Dunántúlon, illetve a Duna vonalában alakulhat ki délután, kora este zápor, zivatar. Az északkeleti szél helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 14 fok között, de északkeleten néhol csupán 7, 8 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között várható.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.