Figyelmeztetés: felhőszakadások lehetnek az egész országban

Nagyon meleg lesz, és hirtelen leszakadhat az ég, amiből 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

MN
2017. 05. 30. 16:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A felhőszakadás veszélye miatt 17 megyére és a fővárosra – Békés és Csongrád megye kivételével az egész országra – is elsőfokú, sárga figyelmeztetést adott ki szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ez azt jelenti, hogy intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat. Öt megyében heves zivatarokra is figyelmeztetnek.

Az előrejelzés szerint a kedd esti, éjjeli órákban már az északi, északkeleti határ közelében kialakulhat egy-egy zivatar. Szerdán a kora délelőtti óráktól aztán eleinte az északi országrészben, főként a Dunántúl északi részén és az Északi-középhegység térségében, majd később az ország középső, déli harmadán is kialakulhatnak zivatarok, amelyeket nagyobb mennyiségű csapadék, viharos széllökés, valamint jégeső kísérhet. Az intenzív gócokban akár 90 kilométer per órát meghaladó széllökések is előfordulhatnak.

Az előrejelzés szerint szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet 13-18, a legmagasabb hőmérséklet 28-33 Celsius-fok között alakul.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.