Fodor: Eljött a pillanat a fű legalizálására

A liberális politikus szerint az Orbán Viktor által népszerűsített pálinka károsabb a marihuánánál.

Katona Mariann
2017. 05. 15. 13:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miként a világ számos országában, úgy Magyarországon is be kell hogy következzen a marihuána legalizálása – így érvelt erről szóló javaslata mellett Fodor Gábor. A liberális párt elnöke szerint most eljött ez a pillanat. Arra hivatkozott, hogy nem telik el úgy hónap, hogy Európa valamelyik országában ne születne ilyen döntés, vagy legalábbis ne kezdődne meg a vita a témáról. A fűvel kapcsolatban tehát nem az agresszív, büntetőjogra építő fellépés a jellemző szerinte, sokkal inkább a legalizálás.

Fodor Gábor szerint mára kiderült, hamis az az állítás, hogy a marihuána kapudrog lenne, vagyis egyfajta belépő a kemény kábítószerekhez. Sőt, szembeállította a füvet az alkohollal, ráadásul azt is megemlítette, hogy Orbán Viktor miniszterelnök támogatja a pálinkafőzést. Márpedig az ellenzéki politikus szerint a „legális kábítószerként” fogyasztott alkohol sokkal károsabb következményekkel jár, mint a marihuána fogyasztása.

Azt Fodor Gábor is leszögezte, hogy a fogyasztást törvényes keretek között és orvosi ellenőrzéssel együtt engedélyezné.

A Liberálisok elnöke múlt héten nyújtotta be a kannabisz legalizálásáról szóló törvényjavaslatát, amelyben engedélyezné 21 éves kortól a marihuána rekreációs célú használatát, egészségügyileg indokolt esetben pedig ennél már ennél fiatalabb kortól engedélyezné a thc-fogyasztást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.