Gond lehet a vizes vb-n, nincs elég szállodai szoba

A korábbi foglalások mellett újabb száz szobára kértek ajánlatot, de egy érvényes ajánlat sem érkezett.

MN
2017. 05. 24. 14:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyetlen érvényes ajánlatot sem kapott a budapesti vizes vb-t szervező Bp2017 Világbajnokság Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. arra a hirdetmény nélküli, tárgyalásos közbeszerzési eljárásban, amelyen a világversenyen részt vevő csapatok számára kerestek legalább négycsillagos, budapesti szálláshelyeket.

Az Európai Unió Hivatalos Lapjában megjelent tájékoztató szerint száz (plusz opcionálisan még tíz) szobát akartak kivenni teljes ellátással a július 13–31. közti időszakra, de szerződést végül nem kötöttek, mert – mint írják – „nem érkezett be pályázat vagy jelentkezés, illetve valamennyit elutasították”. Már korábban tudni lehetett, hogy Budapesten kevés lesz a szálláshely, hiszen a vizes vb egybeesik a Forma–1 Magyar Nagydíjjal, vagyis nagyon sok külföldi vendégre lehet számítani.

A korábbi hirdetményekből kiderül, hogy a résztvevők, FINA-tisztségviselők, lebonyolítók és a média részére már korábban jelentős mennyiségű szállodai szobát foglaltak, összesen több mint ötmilliárd forintért. Egyes esetekben jóval drágábban, mint korábban gondolták: a FINA kiemelten fontos vendégeinek szánt szobákat például 225 millióért kapták meg, az eredetileg becsült 80 millió helyett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.