Gorkának mindig hálás lesz Böszörményi Nagy Gergely

A Design Terminál vezetője érettségi után dolgozott együtt Trump későbbi szakértőjével.

Földi Bence
2017. 05. 25. 9:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Brain Bar Budapestről készített interjút a Heti Válasz Böszörményi Nagy Gergellyel, a Design Terminál vezetőjével. Kiderült például, hogy Roger Scruton brit konzervatív filozófus is előad majd a jövőkonferencián, méghozzá az utópiák veszélyeiről.

Az interjú legérdekesebb része az utolsó kérdés-válasz. A lap újságírója visszaidézte Donald Trump amerikai elnök magyar tanácsadójának, Gorka Sebestyénnek a korábbi Heti Válasz-interjúját. Ebben a sokat támadott Gorka nagyon pozitívan nyilatkozott Böszörményi Nagyról mint volt beosztottjáról. „Főnöknek milyen volt?” – szólt a kérdés.

Böszörményi Nagy Gergely elárulta, érettségi után, nemzetközi kapcsolatok iránt érdeklődő diákként dolgozott együtt Gorka Sebestyénnel. Állítása szerint szakkollégiumi előadásokat, műhelykonferenciákat szerveztek együtt, valamint elemzéseket készítettek. „Könyvtáram egy értékes része is tőle származik” – mondta Böszörményi Nagy, aki minden héten kapott Gorkától egy kemény kötésű klasszikus könyvet, köztük Samuel Huntington vagy Carl von Clausewitz műveit. Szavait így zárta: „Mindig hálás leszek neki”.

Gorka Angliában született, 1956-os magyar emigráns szülők gyermekeként. Itthon dolgozott az MDF-kormánynak és a Stratégiai és Védelmi Kutatóközpontnak, mozgolódott a Fidesz körül, írt a Heti Válaszba, majd 2006 körül pártot szervezett és választásokon is indult. Később az Egyesült Államokba költözött, ahol gyakori vendége a tévé- és rádiócsatornáknak, de mivel apja a Vitézi Rend tagja volt, valamint sarkosak a terrorizmussal és iszlámmal kapcsolatos kijelentései, sok baloldali kritizálja. Felmerült az is, hogy távoznia kell Trump elnök csapatából, végül erre nem került sor – egyelőre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.