Gulyás Márton beperli az Origót és a Ripostot

Ha nyer, a pénzt nem magára költi, hanem az arányos választási rendszerért indított mozgalomra fordítaná.

MN
2017. 05. 04. 19:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy-egy korábbi cikkük miatt beperli az Origót és a Ripostot Gulyás Márton. A festékdobálós ügyével ismertté vált ellenzéki aktivista videón jelentette be, hogy keresetet ad be, mivel a médiumok megsértették a személyiségi jogait.

Gulyás Márton a Riposttól tíz-, az Origótól pedig ötmillió forintot kér. A pénzt ígérete szerint annak a mozgalomnak a finanszírozására fordítaná, amelyet az arányos választási rendszer megteremtésének céljával indított.

Ismert, Gulyás Márton magánéletéről szóló lejárató cikket közölt az Origo és a Ripost is azt követően, hogy a bíróság gyorsított eljárásban 300 óra közmunkára ítélte az aktivistát, mert sárga festéket dobott a lex CEU elleni tüntetésen a Sándor-palota irányába.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.