Gyurcsány bizonyítaná be Orbánról, hogy bűnöző

A volt kormányfő dolgozik: Orbán Viktor miniszterelnököt leleplező dokumentumokat gyűjt.

MTI
2017. 05. 18. 19:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsány Ferenc volt kormányfő, a Demokratikus Koalíció (DK) jelenlegi elnöke köztörvényes bűnözőnek nevezte „a magyar miniszterelnököt” csütörtöki veszprémi lakossági fórumán. Orbán Viktor miniszterelnök nevét nem mondta ki, de saját korábbi bejelentésére hivatkozva most is azt állította: „Olyan pénzügyi tranzakciókban van szerepe, amelyek törvényellenesek”. Hozzátette, azon dolgozik, hogy az ezt bizonyító dokumentumok a kezében legyenek. Szerinte a jövő évi választás történelmi tétje az, hogy a nyugati világhoz való tartozást vagy a keleti despotizmust választja-e Magyarország. Mint kiemelte, a DK az európaiságot választja, olyan világot, amikor nem mondják meg fentről, hogyan kell gondolkodni.

Gyurcsány hangsúlyozta, hogy ők nem csupán választást akarnak nyerni, hanem „normális Magyarországot teremtenének”. Az ellenzéki párt programjából a nyugdíjrendszer, az egészségügy és az oktatás átalakítását, valamint a bérek emelését említette, de nem akar ígérgetni, mert „felelőtlen ellenzékből felelőtlen kormány lesz”.

Az egykori szocialista miniszterelnök ezért „nyugdíjprémiumot és fogyasztói kosárral indexálást” javasol, a munkavállalóknak évi 5-6-7 százalékos béremelést, míg az egészségügybe 700 milliárd forintot tenne úgy, hogy extra tb-befizetésért bevezetné a plusz szolgáltatást. Az oktatásban pedig  visszaadná az iskolákról való döntési jogot a városok kezébe.

Gyurcsány Ferenc az Európai Parlament szerdai döntésére reagálva azt mondta: soha nem fordult elő, hogy egy tagállam ellen az Európai Unióból való kizárást elindító határozatot hozzon. A migráció kérdésére is kitért: „Senki sem akarja számolatlanul beengedni a menekülteket az országba.” Szerinte alig több mint 1100 migráns tartózkodik legálisan Magyarországon, de ők „nem akarják elvenni keresztény hagyományainkat”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.