Hajós András: Már Gyurcsányra is szavaznék

A Jobbik és a Fidesz vezetőin kívül mindenkire, akár Gyurcsány Ferencre is szavazna Hajós András.

MN
2017. 05. 04. 6:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hajós András 2006-ban még a Hír TV-ben kérte lemondásra Gyurcsány Ferencet. A heti Magyar Narancsnak adott interjú szerint most még azt is elképzelhetőnek tartja, hogy Gyurcsányra szavazzon hamarosan, de Orbán Viktor távozását mindenképp reméli. Egyetlen emberre azonban biztosan nem voksolna: Vona Gáborra.

Simicskáról – a Hír TV tulajdonosáról – pedig így vélekedik: „Én ugyan miért higgyem el Simicska Lajosnak, hogy ő most ellenzéki? Engem nem hat meg, hogy Simicska úr nagy dérrel-dúrral beköltözött a sherwoodi erdőbe.”

Az interjúban szóba kerül a kormányellenes tüntetések ereje és szervezetlensége is – a zenész-műsorvezető a maga részéről másként szervezné meg ezeket a demonstrációkat: azzal hirdetné meg a programot, hogy színpadra hívja Gyurcsányt, Vonát, Hadházyt, Juhászt, Karácsonyt, és ott beszélgetne velük az emberek előtt, hogy hallgassák meg őket, kérdezzenek tőlük. „Küldjenek előre kérdéseket a Facebookon, én majd felteszem őket! Aztán vagy kifütyülik, vagy kitapsolják, ez a politikuson múlik.”

Hajós András ugyanakkor nem akar a megmondóember szerepénél magasabbra törni: mint mondta, piros vonalat lát ott, ahol már valaki hatalmat gyakorolhat mások felett, legyen szó politikusról, művészről vagy közéleti szereplőről.

De Friderikusz Sándor is szóba került az interjúban: egy tavaly őszi nyilvános szóváltásuk kapcsán Hajós a Narancsnak elmondta, kollégájával újra beszéltek egymással, bár a telefonból neki az derült ki, hogy Friderikusz „nem ért engem, nem szeret engem, és megint magával van elfoglalva”. Friderikusz Sándor tavaly az Indexnek beszélt arról, hogy Orbán hatalma a Till Attilához és Hajós Andráshoz hasonló emberekre épül, akik mindig találnak mentséget arra, hogy miért folytatják munkájukat a rendszer berkein belül.

Hajós Andrást arról is kérdezik, hogy a Tényekről szóló nyilatkozata után – amelyben bevallotta, hogy hánynia kellene a hírműsortól – van esélye arra, hogy szeptembertől a TV2-n folytatódjon Dalfutár című műsora. Hajós erre nem tudott egyértelmű választ adni. Gönczi Gábor, a Tények műsorvezetője mindenesetre visszaszólt Hajósnak: (később törölt) Facebook-posztjában olyan emberekhez hasonlította, akik egy drága étteremben végigeszik az öt fogást, de az utolsóba beleköpnek, mondván, hogy nem ízlik, aztán az éttermet szidva, fizetés nélkül távoznak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.