Harmadszor is kiment a meghekkelt Orbán-interjú?

Ismét belenyúlhatott valaki az informatikai rendszerbe a Fejér Megyei Hírlapnál.

MN
2017. 05. 17. 11:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét belenyúlhatott valaki az informatikai rendszerbe a Fejér Megyei Hírlapnál: a 24.hu úgy tudja, április 10-én éjfél előtt kiment egy értesítés a FejerDigital előfizetőinek, hogy nézzék meg az aktuális lapszámot, de a link egy két hónappal korábbi időpontra, február 6-ra mutatott. Ezen levél után nem sokkal, éjfél után pár perccel egy másik levél is landolt az előfizetők e-mail fiókjában, ami szintén a február 6-i dátumból képzett linket tartalmazza.

A portál szerint volt, aki megnyitotta a két, egy óra különbséggel küldött levelet: ő arról számolt be, hogy az egyikben levő linkre kattintva újra a meghekkelt Orbán-interjút tartalmazó lapszám – tehát a karácsonyi – nyílt meg, a másik levélben levő linkre bökve azonban már a hamisítás nélküli verziójú nyilatkozatot látta. A linkek mögül nem sokkal később ugyanakkor kiszedték a csatolmányt, ezért most semmi nem nyílik meg a február 6-i lapszámra mutató linkre kattintva.

Ilyen kármentés történt április 1-jén is: akkor gyorsan eltüntették a kínos interjút tartalmazó csatolmányt a link mögül.

Az előfizetők e-mailes postaládájába hajnali 6-kor újabb levél érkezett: a normál menetrend szerint érkező normál értesítés, az aznapi, április 11-i lapszámra mutató linkkel.

A rendőrségi nyomozás három héttel ezelőtt még tartott, mostanra a hírek szerint van gyanúsított, de úgy fest, nem azok között, akikkel a PLT vezetése el akarta vitetni a balhét. Legalábbis egyikük sem tud arról, hogy ő lenne a gyanúsított – írja a 24.hu.

Mint korábban beszámoltunk róla, a milliárdos felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Mediaworks megyei lapjainak egyikébe, a Fejér Megyei Hírlapban megjelent Orbán-interjúba olyan mondatok kerültek, amelyeket a miniszterelnök valójában nem is mondott. A meghamisított interjúban az volt olvasható például az ápolónők fizetése kapcsán, hogy „a kórházi hullák száma is emelkedik”, de manipuláció volt az is, hogy a miniszterelnök azt kívánta volna, „minél többen találjanak vissza a karácsony pogány értelméhez”. Az ügy következményeként több embert is kirúgtak a lapcsaládtól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.